user_mobilelogo

Leren door te beleven !

Ervaringsgericht werken staat bij ons erg centraal. De kleuters leren uit de beleving, het ontdekken en vooral het zelf ervaren. Reeds enkele jaren hebben we op onze kleuterschool niet enkel kleuters rond lopen maar ook enkele diertjes.

De kleuters mogen tijdens de speeltijden vertoeven bij de dieren, ze eten geven en eitjes rapen bij de kippen. Ook dit schooljaar zijn er reeds enkele nieuwe konijntjes geboren.

Naast onze neerhofdieren hebben we onze moestuin. Een initiatief dat oorspronkelijk van de Landelijke Gilde gekomen is. Natuurlijk stonden wij paraat om dit initiatief met open armen te ontvangen. Ze bezorgde ons 2 zaaibakken en ploegde een stuk grond om.

Hierna zijn we zelf aan de slag gegaan samen met opa André. Het kleinschalige moestuintje is ondertussen uitgegroeid tot een heuse moestuin. Elk jaar opnieuw plant opa André samen met de kinderen enkele gewassen.

Tijdens de zaaiperiode helpen de kinderen en de juffen ook een handje om enkele plantjes in de klassen al voor te zaaien. Nadien worden deze overgeplant in de moestuin.

De kleuters worden van in het begin bij het groeiproces betrokken. Van het zaaien tot het oogsten van de groenten.

Boontjes aftrekken, bieslook afknippen en voorproeven, aardbeitjes aftrekken, wortels uit de grond halen enz.… alles waarbij we de kinderen kunnen betrekken wordt mogelijk gemaakt.

Contact details

Naam: Nick Van Hees
Adres: Kerkwegels 22  -  9150 Bazel
Email: info@krinkelding.be
Tel: 03/774.16.50

Mercatorschool Rupelmonde